Hirlevél regisztráció
KONYHÁBAN / ERKÉLYEN

 

KONYHAI KOMPOSZTÁLÓ

Ismerje meg kiváló minőségű komposztálónkat és rendelje meg az ÖKOMARKET webshopban!

A konyhai mini komposztáló edény eddig nem ismert lehetőséget nyújt a konyhában keletkező nyers hulladék újrahasznosítására és átalakítására, kiváló minőség komposzttá.
A szerves hulladékot NE dobja ki a szokásos szemetestárolójába, helyette ebbe az edénybe gyűjtse! Használja az edényt korábbi kukája mellé helyezve, a zöld hulladékát pedig tegye ebbe a konyhai komposztálóba. Így nem csak a újrahasznosításra alkalmatlan szemét mennyisége csökken (ezzel védve környezetünket) hanem az összegyűjtött szerves hulladékból értékes alapanyagot nyerhet, hiszen az a Bokashi Dry adalékanyaggal (több info lejjebb) elkeverve, jó minőségű komposzttá alakítható, amelyet növényei, fűszerkertje lakói nagyra értékelnek majd.
Szükséges eszközök:
Konyhai mini komposztáló edény,
Bokashy dry komposztáló adalék,
nylon zacskó a teljes szigetelésre,
tányér vagy egyéb nehezék tömörítés céljából,
egy pohár, a már kész "komposzt juice" felfogására.

Kapacitás: 19 liter
Méretei: ma: 40 cm, sz: 25cm, mé: 40 cm
Súlya: 3.6 kg
Szín: homok

A “bokashi” egy japán szó, amely lefordítva körülbelül annyit tesz, mint “mindenféle szerves anyag, vagy fermentált szerves anyag”. Ez egy évszázadok óta alkalmazott hagyományos biológiai aktivitást növelő anyag, így remek adalék a komposztáláshoz.
A Bokashi Dry az effektív mikroorganizmusok biológiai működését felhasználó, azokkal előállított komposzt adalék. Lehetővé teszi a szerves hulladék anaerob (oxigén nélküli) komposztálását. Olyan késztermék, amely tisztán növényi alapanyagokat tartalmaz és azok effektív mikroorganizmusaival van beoltva. Használja a konyhai mini komposztálóból származó juice- hoz keverve. (Tárolás: szobahőmérsékleten, száraz helyen).